Czekolada wolna od glutenu | Chocokiss

 Dieta bezglutenowa w tematyce zdrowego odżywiania stała się ostatnio bardzo popularna. Udowodniono, że może być stosowana nie tylko u celiaków, ale także u osób, którzy bez problemu tolerują gluten. Korzyści jakie ze sobą niesie to przede wszystkim ogólna poprawa zdrowia i możliwa utrata zbędnych kilogramów.
Choć sama nie stosuję diety bezglutenowej, lubię od czasu do czasu urozmaicić dietę o posiłki, a nawet napoje, które w stu procentach są wolne od glutenu. Ponieważ pałam przeogromną miłością do słodyczy i deserów nie wyobrażam sobie spędzania relaksujących wieczorów przy książce bez gorącej czekolady…
Firma Chocokiss, produkuje niezwykłe bezglutenowe czekoladowe tabliczki, które produkowane są w Polsce z najwyższej jakości ziarna kakaowego importowanego bezpośrednio z Wybrzeża Kości Słoniowej, gdzie znajdują się najlepsze plantacje kakaowca na świecie. Firmę wyróżnia nie tylko wysoka jakość wyrobów, ale również iż wizualny wygląd. W ofercie producenta można znaleźć szereg najróżniejszych deseni, które zapewnią unikalny wygląd naszej czekoladzie! Znajdziemy wśród nich także okolicznościowe wzory, które spersonalizowane są idealny prezent dla bliskich.

 

 

 

 

Do przyrządzenia dwóch gorących czekolad potrzeba:

  • 3 tabliczek czekolady Chocokiss
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody

Do małego garnka wlewamy zimną wodę i gotujemy ją na małym ogniu. Czekolady łamiemy na kostki i wrzucamy do garnka. Całość mieszamy cały czas gotując aż do momentu całkowitego rozpuszczenia się czekolady i połączeniu z wodą. Następnie dolewamy mleko. Kiedy wszystkie składniki się połączą czekolada jest gotowa do spożycia. Można dodawać do niej przyprawę do piernika, szarlotki, cynamon, chili, a także udekorować ją bitą śmietaną.

 

 

 

 

Post napisany we współpracy z firmą